Учасники інноваційного проекту «СІТІ-Інкубатор» вже трансформують свої ідеї

Експертиза
06.11.2015

30-31 жовтня у Львові пройшла друга сесія «СІТІ-Інкубатору». Під час неї студенти зайнялись перевтіленням ідеї у наступний крок – роботу над першими сегментами бізнес-моделі власного проекту.

У приміщенні, яке за активністю нагадує вулик, студенти не сидять склавши руки. Вони працюють у групах, в руках у кожного якісь папки, замальовки. Випереджуючи один одного ідеями, молоді новатори щось фіксують у своїх блокнотах таґаджетах. Викладачі не розслабляються, але підходять до кожної групи інноваторів і задають питання, на кшталт «А в чому унікальність вашого підходу?». В такий спосіб вони змушують думати і шукати нові та нові шляхи до удосконалення студентських бачень. Вияснюється, що перед ко-воркінгоммайбутні підприємці отримали необхідні теоретичні навики. А саме зараз настав час працювати над ідеєю у колі однодумців.

12212212_905194942910257_491210230_n

Олександр Марчук, керівник проектів «СІТІ-Інкубатор» по всій Україні, також присутній у комфортному залі, де проходить навчання.На питання, чим відрізняється «СІТІ-Інкубатор» від інших подібних проектів, одразу ж однозначно відповідає: «Цілями і цінностями. Більшість втілюваних у державі проектів наразі виглядають так: є ідея, її потрібно швидко доробити, швидко знайти інвестора і швидко продати. На «СІТІ-Інкубаторі» ми не говоримо про проекти «для мене», які людина сама придумала, сама втілила і сама отримала вигод , але говоримо про такі ідеї, які зможуть змінити на краще місто і країну. Також варто зауважити, що кожен з учасників, підготувавши проект, має шанс отримати не лише фінансову підтримку, але і менторську. Менторами виступлять реальні практикуючі бізнесмени, які допоможуть новачкам, направлятимуть їх та підтримуватимуть у розвитку проектів, які в кінцевому результаті трансформують Україну».

12202331_905194949576923_1913635505_n

Ідейний натхненник проекту “Вільний Простір”, студентка Дзвінка розповідає, що прийшла на «CІТІ-Інкубатор» вже з цілим планом. Та не просто планом, проект першого соціального гуртожитку вона разом з друзями втілює у життя ще з лютого місяця. Але до приходу на «CІТІ-Інкубатор», цей процес проходив без специфічних бізнес-знань, і структурного бачення. «У нас є ціль – залучити до цього проекту інші студентські гуртожитки, запропонувати для молоді альтернативу. «Вільний простір» має зайняти своє місце всюди, де живуть студенти. Це буде спеціальна зона, в якій всі охочі зможуть вільно творити, ділитись досвідом, спілкуватись. Неформальному навчанню зараз приділяється не надто багато уваги. Та на мою думку – це найкраще, чим можна замінити стандартне проводження часу багатьох студентів, які від нудьги влаштовують алкогольні вечірки і тому подібні деструктивні заходи…». Вони разом з подругою сподіваються по завершенні чотирьох сесій на «СІТІ-Інкубаторі»широко розвинути цю ідею та знайти нових однодумців.

Отже: вже до Нового 2016 року Львів отримає нову партію креативних підприємців, які втілюватимуть власні ідеї заради покращення життя нашого суспільства. Найближчим часом розпочнеться «СІТІ-Інкубатор» у Сумах, а загалом до завершення наступного року у дванадцяти містах України планується проведення навчань від цього проекту.

Прес-служба «Всі разом!»

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram