Смерть королеви Єлизавети ІІ, монархічне майбутнє у світі та актуальність монархії в Україні. Едуард Юрченко у Кабінеті експертів

Експертиза
12.10.2022
Смерть королеви Єлизавети ІІ, монархічне майбутнє у світі та актуальність монархії в Україні. Едуард Юрченко у Кабінеті експертів

У студії Кабінету експертів кандидат філософських наук та політичний філософ – Едуард Юрченко. Говоримо про смерть королеви Сполученого Королівства Єлизавети ІІ та монархію, як форму державного правління.
8 вересня у поважному віці померла королева Єлизавета, що правила 70 років, найдовше з усіх британських монархів. Які емоції викликає церемонія в Едуарда, він говорить: «Церемонія несе в собі символи смерті та воскресіння, що є стрижнем християнської віри. Королева християнка Єлизавета відійшла до Господа».

В монархії є дещо християнське, не можна не помітити монархічну природу, яка глибоко вкорінена в певні християнські традиції, безпосередньо ідею царювання та панування Ісуса у вічності. Гість Кабінету експертів, перерахував багато європейських країн, що є монархіями. Ведучий, Руслан Кухарчук підмітив, що названі країни мають хрест у своїй національній символіці: гімн та прапор.

В якому стані перебуває монархія у Європі? Едуард Юрченко, стверджує що все залежить від кожної країни окремо. До прикладу, британська система значно відрізняється від систем інших країн. Також розглянули інші цікаві питання: династій, чи мають українці історичний або кровний зв’язок з європейськими монархіями та чи є майбутнє монархії в Україні?

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

 

Підписуйтеся на наш канал!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram