Що переважає в американській освіті: практика чи лекції? Роман Шеремета у Кабінеті експертів

Експертиза
14.08.2023
Що переважає в американській освіті: практика чи лекції? Роман Шеремета у Кабінеті експертів

«Важливо, щоб всі три важливі елементи були задіяні у навчанні – подання фундаментальних наукових знань, дискусія та подальша практика», – наголосив у програмі Кабінет експертів Роман Шеремета, економіст та ректор-засновник American University Kyiv (AUK).

Як зазначає гість, у американській системі навчання переважає практика, навіть серед першокурсників. Вона передбачає в першу чергу – дискусію. Студенти мають можливість обговорення після почутого матеріалу. Що у результаті вже навчає їх думати, аналізувати, практикувати. Як зазначає Роман, це є дуже важливим та невід’ємним елементом американського навчання. American University Kyiv також не виключення.

Проте, що ж є показником успішного навчального процесу? Гість розповідає, що у Сполучених Штатах Америки це визначають за кар’єрою їхнього випускника. Проводять спеціальні експерименти, згодом створюють статистики. Звісно, це не відстежити в перші роки після закінчення Вишу, але є інші методи про які Роман розповів у студії.

«За 20 років роботи в навчальній системі Америки я жодного разу не стикався з корупцією», – сказав ректор-засновник AUK. Зі своїм двадцятирічним досвідом, він сміливо може це стверджувати. Також він розповів, що  є фінальним продуктом випускника для отримання диплому та як проходить оцінювання.

У програмі Кабінет експертів ви почуєте дмку експерта, чому у підсумковій роботі студента головне новизна, а не набивання сторінок.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram