Рівень суспільної довіри до волонтерів та церкви. Волонтери та християни це одне і теж саме? В’ячеслав Когут у Кабінеті експертів

Експертиза
15.02.2023
Рівень суспільної довіри до волонтерів та церкви. Волонтери та християни це одне і теж саме? В’ячеслав Когут у Кабінеті експертів

У цьому випуску Кабінету експертів пастор, волонтер, голова благодійного фонду – В’ячеслав Когут. Говоримо про волонтерську діяльність, яка викликала з початку війни й донині один з найвищих рівнів суспільної довіри. Тим часом церква зайняла значно нижчий рівень довіри. Поговоримо з експертом у волонтерській діяльності, кого зустрічає під час гуманітарних поїздок на фронті, хто ці люди?

«Звісно, що є різні волонтери, ми нікого не применшуємо, але часто за вивіскою “волонтер”, стоїть слово “християнин”, – говорить гість Кабінету експертів.

Насправді, ще з 2014 року переважна кількість волонтерів на передовій – це християни з різних церков. Цілодобово по всій Україні працюють волонтери серед яких більшість християн. В’ячеслав Когут здійснює гуманітарні поїздки на Схід та інші деокуповані міста. В міру свого досвіду, з 2014 року на фронті в переважній кількості зустрічає волонтерів-християн.

Волонтери-християни, це і є ті волонтери, чию діяльність можна побачити на фронті, деокупованих територіях чи навіть в селах. Проте у суспільстві волонтерів та церкви розділили на дві різних інституції.

Гість розповідає, як міжнародні організації та місії все частіше взаємодіють саме через церкви, а потім вже через владу. Рівень їх довіри до церкви надзвичайно високий.

Переглядайте випуск та залишайте власні думки щодо цієї теми. Гарного перегляду!

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!” Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram