Ринок житла в Україні: нові правила. Вадим Андрєєв в програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Експертиза
28.07.2020
Ринок житла в Україні: нові правила. Вадим Андрєєв в програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ

Поки «доступне житло» в Україні залишається недоступним для більшості громадян. Молоді сім’ї винаймають для себе квартири. Які права є в орендарів? Часто зустрічаються такі формулювання: «без тварин і дітей», власники квартир вимагають обов’язковий залоговий внесок – 100% вартості місячної оренди, через декілька місяців,  таку молоду сім’ю можуть просто вигнати з цієї квартири без будь-яких пояснень (і це при тому, що середня вартість за місяць оренди – 10 000 грн+залогова сума – 10 000 грн + сплачені ріелторські – 5 000 грн. Не враховуючи витрати на переїзд. Всього 25 000 грн.) І ти знову на вулиці. І знову шукаєш кошти для того, щоб винаймати квартиру. Як молодій сім’ї захистити свої права?

Ринок винайманого житла в Україні потребує регуляції. Недавно про це заговорили у Верховній Раді. Більше половини молодих сімей в Україні живуть в орендованому житлі, при цьому його якість почасти не відповідає його вартості. Ми запросили Вадима Андрєєва, щоб дізнатися все про неформальні правила, які визначають механізми на ринку нерухомості в Україні. Як відомо – це суто тіньовий бізнес і жодної відповідальності за зловживання ніхто не несе. А платить за все орендар. Хто такі ріелтори і чому вони завищують вартість оренди житла, для отримання 50% винагороди за свої послуги? Ми спитали його також і про особисте ставлення до ініціативи законодавця офіційно врегулювати права та обов’язки суб’єктів ринку винайманої нерухомості? Спільно проаналізували основні положення цього законопроекту. Дізналися чиї інтереси він лобіює. Та чи не спровокує це нову хвилю подорожчання послуг ріелторів і вартості оренди житла? Наш гість, зокрема, розказав і про те, як розпізнавати злочинні схеми агенств ерухомості і не повестися на обман?

Про це і набагато більше, дивіться програму КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ: “Ринок нерухомості: нові правила”, за участю Вадима Андрєєва.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал! Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram