Народний депутат України Олександр Васюк: «Я прийняв Ісуса Христа. Мій путівник у житті – Дух Святий»

Актуально
17.09.2024
Народний депутат України Олександр Васюк: «Я прийняв Ісуса Христа. Мій путівник у житті – Дух Святий»

Народний депутат України Олександр Васюк опублікував відео про його шлях до Бога. Він зазначив, що віра допомагає йому у житті. Нардеп розповів, що у 14 років він прийшов у протестантську церкву і прийняв Ісуса Христа як свого Господа. Відтоді все набуло нового сенсу. Олександр відзначив, що то був момент, коли він усвідомив, що єдиний справжній путівник у житті -це Дух Святий.

«Сьогодні, як член українського парламенту, я керуюся біблійними принципами. Вони допомагають мені залишатися на вірному шляху. Служити людям і приймати рішення, які відповідають Божій волі. Біблійні цінності – це не просто слова, це моя стратегія та основа життя. Разом ми служимо Богу і діємо так, щоб змінювати світ на краще», – зазначив нардеп у відеозверненні. Він також зауважив, що тільки через служіння Богу, через відданість своїй вірі і принципам ми можемо досягти справжньої перемоги.

Олександр Васюк поспілкувався з журналістом організації «Всі разом!» і в ексклюзивному інтерв’ю розповів більше про його віру та публічну позицію.

– Чому ви вирішили саме зараз публічно розповісти про вашу віру в Бога?
– Це відео, я впевнений, надихнуло багатьох людей. Я розказав їм як Бог змінив моє життя та може змінити їхнє. Такі свідчення про Божі дії зміцнюють віру усієї християнської спільноти. У сучасному світі, де багато викликів і невизначеності, віра в Бога допомагає знайти стійкість і визначеність у своїх діях. Особиста віра і досвід стосунків з Богом мають велике значення. Я і раніше публікував відео на християнську тематику, збирав цитати з Біблії, які мене надихають і можуть надихати інших, але саме зараз відчув, що настав момент глибше поділитися своїм духовним досвідом. Найближчим часом планую записати ще 10 різних відео про мій шлях до Бога і як він допомагає мені у житті.

– Що ви маєте на увазі, коли говорите про біблійні цінності та принципи?
– Як віруючий протестантської церкви, народний депутат, я маю на увазі ті моральні орієнтири, які формують основу для прийняття правильних рішень. Це любов до ближнього, повага до гідності кожної людини, справедливість і відповідальність за свої вчинки. Це не просто загальні слова, а практичні підходи, які я застосовую щодня. Вони – фундамент, на якому базується моя робота, вони допомагають ухвалювати рішення на користь суспільства, захищати інтереси людей, забезпечувати справедливість у кожній сфері, залишатися вірним собі та своїй місії.

– Як ваші принципи проявляються на практиці у вашій роботі?
– Я завжди дію з позиції чесності, відкритості та відповідальності перед людьми. При розробці та під час голосування за законопроекти, я керуюся тим, наскільки вони сприяють захисту прав людини, соціальній справедливості та підтримці найвразливіших верств населення. Я докладаю зусиль, щоб забезпечити прозорість і підзвітність державних інституцій, адже це є ключовими умовами для справедливого суспільства, де кожен має рівні можливості для розвитку й захисту своїх прав. Я також активно організовую молитовні сніданки з Конгресом США та депутатами національних парламентів країн ЄС, які збирають багато людей для спільної молитви і духовного спілкування. Ці заходи сприяють єднанню лідерів на основі спільних цінностей та віри, допомагаючи створювати атмосферу довіри та взаємної підтримки.

– Як реагують колеги? Наскільки дружні до вас депутати з вашої фракції «Слуга народу»?
– Це не є бар’єром у спілкуванні з іншими депутатами нашої фракції, а навпаки – основа для конструктивного діалогу. Я також проводжу молитовні зустрічі, на які запрошую колег, і деякі з них брали участь у таких заходах. Це допомагає не тільки зміцнити духовні зв’язки, але й сприяти більш тісній співпраці, заснованій на спільних моральних принципах.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram