Православна церква України ніколи не буде благословляти одностатеві пари — Митрополит Епіфаній

Актуально
07.05.2024
Православна церква України ніколи не буде благословляти одностатеві пари — Митрополит Епіфаній

Священники ПЦУ не благословляють одностатеві пари і ніколи цього не робитимуть у майбутньому, бо це суперечить християнському вченню. Про це категорично заявив предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній під час інтерв’ю на «Радіо Свобода». Він також нагадав, що відповідне рішення було ухвалене на помісному соборі ПЦУ і засвідчене в декларації.


Інтерв’юер Власта Лазур своєю чергою спробувала апелювати, вона згадала, що Папа Римський дозволив благословляти одностатеві пари. На це Епіфаній зазначив: «Папа інколи щось заявить, а це трактують по іншому. Ми знаємо, що греко-католицька церква категорично це відкинула. Заявила, що вони це не підтримують і не будуть це виконувати, тому що це суперечить християнському вченню».

– Якщо церква не відповідає на запит суспільства, чи виконує вона свою функцію?, – запитує кореспондентка.
– Звичайно, виконує свою функцію! Тому що ми не можемо порушувати те, що є напрацьовано і є нашим вченням. Якщо ми порушимо – ми вже не будемо церквою. Ми не маємо права порушувати ті норми, канони, вчення і те, що прописано в Священному Писанні. Це чітко декларовано і тому ми цього порушувати не будемо, – відповів Митрополит Епіфаній.

В кінці інтерв’ю предстоятель церкви привітав всіх християн зі святом Пасхи. «Ми вітаємо всіх. Ми просто не приймаємо те, що є гріхом чи злом. Ми любимо всіх і хочемо, щоб всі йшли шляхом, який приведе до спасіння. Ми розуміємо, що на прикладі Христа, нас чекає перемога. Бо світло завжди перемагає».

Організація «Всі разом!» і всеукраїнський рух «Всі разом за сім’ю!» високо оцінюють праведну, шляхетну і категоричну позицію предстоятеля Православної Церкви України на захист християнського вчення та сімейних цінностей.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram