Український телеканал розслідує диктаторський законопроект 3316

Актуально
29.04.2020
Український телеканал розслідує диктаторський законопроект 3316

Телеканал «Надія» підготував репортаж про скандальну ситуацію навколо законопроекту №3316. Йдеться про законодавчу ініціативу депутата Ольги Василевської-Смаглюк, яка хоче штрафувати і ув’язнювати до 8 років всіх, хто публічно засуджує гомосексуальну поведінку.

У своєму відео-репортажі журналістка Яна Ємченко вивчає думку профільних експертів по цій темі. Зокрема адвокат Сергій Гула у своєму коментарі зазначає: «Наприклад, хлопець вирішив, що він дівчина,і вимагає ставитися до нього як до дівчини тому, що він так вирішив. І якщо хтось відмовиться ідентифікувати його як жінку, це буде вважатися підбурюванням до ворожнечі – тобто штраф або тюрма. Ось це передбачає даний закон».

Іоан Ружницький, священник Української Православної Церкви, ділиться думкою: «Ми маємо можливість вести просвітницьку роботу: роз’яснювати людям, особливо молоді, принципи сімейного життя та основи сім`ї. Даний законопроект обмежує можливість донесення інформації та змусить говорити про максимально нейтральні речі, не називаючи гріх – гріхом».

Громадянський рух «Всі разом!» вже багато років проводить вуличні сімейні заходи та стоїть на варті сімейних цінностей в Україні. Руслан Кухарчук, голова організації, наголосив: «Навіть якщо ми під час сімейного фестивалю вголос не будемо говорити, що гомосексуалізм – це гріх та збочення, але просто під словом сім`я буде зображено чоловіка, дружину і дітей, – згідно запропонованих змін у кримінальний кодекс це може вже вважатися зазіханням на права ЛГБТ».

Таким чином, даний законопроект складає загрозу всім фундаментальним правам і свободам людей, забороняє збиратися на мітинги, висловлювати свою думку проти гомопропаганди та гендерної ідеології. Адже майже будь-які подібні слова та дії будуть розглядатися як ворожнеча, нетерпимість та приниження групи осіб.

Всю детальну аналітику ви можете прочитати у наступних публікаціях:

Рух «Всі разом!» звернувся до парламентарів із вимогою відхилити проект 3316

Надішліть листи народним депутатам щодо скандального законопроекту 3316!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram