Українці солідарні з Польщею у справі захисту ненароджених. Унікальні фото з-під посольства

Актуально
26.10.2020
Українці солідарні з Польщею у справі захисту ненароджених. Унікальні фото з-під посольства

До будівлі посольства Польщі у Києві у понеділок прийшли молоді люди і подружжя з дітьми, щоб заявити свою солідарність. У такий спосіб вони подякували Конституційному суду Польщі, який минулого тижня визнав незаконною практику вбивства ненароджених дітей, якщо у них були виявлені вади розвитку на пренатальному етапі розвитку.

Люди тримали в руках гасла «За народження», «Всі разом за сім’ю», «Продовжуй, Польща», «Аборт – це вбивство».

Серед учасників заходу – Яна Нетікова, лідер руху «За народження!» В інтерв’ю порталу «Всі разом!» вона розповіла: «Я мама двох дочок і зараз маю третю вагітність. Ми з чоловіком Віталієм прийшли підтримати рішення Конституційного суду Польщі. Життя починається з моменту зачаття. І це польське рішення дає ще один поштовх до активізації цієї теми на всеукраїнському і міжнародному рівнях. Ненароджені діти не можуть говорити. Тому ми підносимо свій голос за них».

На акцію до польського посольства прийшла також Світлана Мазурець зі своїм сином Вадимом, який має нетипове генетичне захворювання. Але попри це є коханою дитиною у родині, малює картини, грає на музичному інструменті. «Ми тут відстоюємо права особливих дітей. Вони також мають право народитися. Вони роблять нас щасливими», – каже Світлана.

Біля паркану будівлі посольства Польщі розмістили фотографії особливих діток і їхніх сімей, а також малюнки, ними створені. До акції долучилася і Лариса Кучаєва зі своєю донькою Златою. Дівчинці сім років, вона ходить у звичайну школу у Бердичіві. «Я кричу: такі дітки – великий позитив. Не можна їх вбивати. Їх треба народжувати і виховувати!», – наголошує Лариса.

Слід зазначити, що аборти у Польщі заборонені вже багато років. Але чи не єдиною шпариною для дітовбивства були аборти за так званими медичними показаннями. Тобто дозволялося вбивати ненароджене немовля, якщо на пренатальному періоди виявляли вади розвитку. Але тепер і ці аборти опинилися поза законом.

До учасників акції солідарності вийшов посол Республіки Польща в Україні Бартош Ціхоцький. У коментарі порталу «Всі разом!» він зазначив: «Рішення Конституційного суду як незалежного суду не залежить від політики польського уряду. Але це рішення – черговий приклад того, що Польща стає на захист цивілізації життя. Можуть бути дискусії і різні погляди, але держава зобов’язана стати на захист життя і сім’ї завжди».

 

Більше про рішення Конституційного суду Польщі та думку українських експертів читайте у цьому матеріалі.

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram