Скадовська районна рада продовжує марафон: ухвалено рішення щодо захисту інституції сім’ї

Актуально
02.07.2020
Скадовська районна рада продовжує марафон: ухвалено рішення щодо захисту інституції сім’ї

На черговій сесії 19 березня 2020 року Скадовська районна рада Херсонської області ухвалила рішення № 828 про звернення депутатського корпусу до керівництва держави. У документі депутати просять Президента, Кабінет міністрів, Верховну Раду, Раду національної безпеки і оборони  України захистити інститут сім’ї в Україні.

У цьому рішенні депутати вимагають зупинити процес викривлення поняття сім’ї і шлюбу і зберегти діючу редакцію статті 51 Конституції України, яка декларує, що шлюб ґрунтується на згоді чоловіка і жінки. Це рішення містить заборону пропаганди різних видів девіантної статевої поведінки на території адміністративно-територіальної одиниці, у тому числі у формі так званих «маршів рівності» та «гей-парадів».

У своєму рішенні депутати Скадовської райради просять виключити словосполучення «сексуальна орієнтація» і «гендерна ідентичність» з Кодексу законів про працю і інших законів і законопроектів, оскільки вони несуть виключно ідеологічне і антинаукове навантаження. Також депутати просять створити вищий державний виконавчий орган, відповідальний за розробку та виконання державної сімейної політики.

«Сімейна політика – ключова складова стратегії національної безпеки України. Національна стратегія розвитку та підтримки сім’ї повинна відповідати конституційному принципу верховенства права, основним засадам суспільної моралі та базуватися на традиційних для України християнських цінностях, які відображають природнє розуміння сім’ї як союзу чоловіка та жінки, які народжують і виховують дітей», – йдеться у рішенні.

Нагадаємо, що Рух «Всі разом!» пропонує місцевим радам всіх рівнів використовувати проекти:

1) Рішення щодо захисту інституції сім’ї в Україні;

2) Рішення про ведення щорічного сімейного фестивалю;

3) Рішення про інформаційно-просвітницькі заходи на сімейну тематику.

Тексти проектів трьох Рішень, пояснювальні записки та план заходів можна завантажити за посиланням у розділі РАДИ.

Також нагадуємо, що протягом останніх трьох років понад 80 місцевих рад ухвалили Рішення про звернення до центральних органів влади з вимогою захищати інституцію сім’ї, протидіяти гендерній концепції і пропаганді ЛГБТ-ідеології.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram