Посол України у Польщі засвітився на ЛГБТ-активізмі. Чи доручав йому це голова МЗС Кулеба?

Актуально
01.10.2020
Посол України у Польщі засвітився на ЛГБТ-активізмі. Чи доручав йому це голова МЗС Кулеба?

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Польща Дещиця Андрій Богданович у Варшаві підписав колективний лист про підтримку прав лесбійок, гомосексуалів, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів (ЛГБТ+). Про це повідомляє польський сайт wiadomosci.wp.pl

Підписання такого документу було ініційовано посольством Бельгії під час проведення кампанії проти гомофобії. Текст підписали 50 держав, у тому числі й Україна. У документі йдеться про підтримку ЛГБТ+  у контексті підвищення обізнаності громадськості про проблеми, що стосуються представників названого суспільно-політичного руху. Зокрема у наступних секторах: освіта, охорона здоров’я, соціальні справи, громадянство, державна служба та державні документи.

«Ми висловлюємо свою підтримку зусиллям щодо підвищення обізнаності громадськості про проблеми, що стосуються лесбіянок, геїв, бісексуалів, трансгендерів та інтерсексуалів», – йдеться у колективному листі.

Рух “Всі разом!” надіслав офіційний лист Міністру закоронних справ України Дмитру Кулебі із вимогою проінформувати про наявність дорученнь щодо підписання подібних документів. Також зауважив, що такі дії викликають обурення у громадян України, які не є представниками ЛГБТ-руху і знижують довіру до МЗС як до центрального органу виконавчої влади із питань зовнішньої політики. Це паплюжить репутацію завнішньополітичного відомства. Окрім того такий акт сприяє розколу суспільства та громадському протистоянню.

Юридичний відділ Руху зазначає, що Конституція України в статті 5 надає українському народу право здійснювати владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування. “Виходячи з того, що офіційна позиція керівництва Республіки Польща спрямована на підтримку інституції сім’ї та виступає проти впливу концепцій ЛГБТ-руху на суспільно-політчні процеси, наполегливо рекомендуємо Міністерству закордонних справ утримуватися від підтримки подібних суспільно-політичних рухів в Україні та за її межами“, – повідомляють юристи “Всі разом!”

Нагадаємо, що Посол Польщі Бартош Ціхоцький приєднався до “Ходи на захист життя та сім’ї”, яка відбулася в Києві 8 червня. А Президент Польщі Анджей Дуда напередодні виборів підписав декларацію «Карта Сім’ї», в якій підтримав польську сім’ю як союз між чоловіком і жінкою. Також він засуджує просування гендерної концепції, що є основою ЛГБТ-руху і повідомив, що планує заборонити її пропаганду в усіх державних установах.

Зараз чекамо на відповідь.

Читайте також: Президент Польщі Анджей Дуда: ЛГБТ-ідеологія більш руйнівна, ніж комунізм

Польща розпочала процес денонсації Стамбульської конвенції

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram