Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек

Актуально
26.01.2021
Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек

За рахунок коштів державного бюджету України були закуплені дитячі книжки про так зване одностатеве кохання. Міністерство культури України та Державна установа «Український інститут книги» придбали 1240 примірників книги «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» (автор О’Нілл Кейт, 2019 р.), яка видана у вигляді коміксу на тему ЛГБТ-стосунків. Дітям від 5 років пропонується ознайомитися з історією про двох дівчат, яка закінчується їхнім весіллям.

Коли стало відомо про цей прецедент, офіс руху «Всі разом!» відразу почав з’ясовувати історію питання. Були надіслані запити на доступ до публічної інформації до Українського інституту книги та до Державного комітету телебачення і радіомовлення.

ДИСКВАЛІФІКОВАНІ. Список політиків і держслужбовців, які знищують сім’ю

Відповіді надійшли від Міністерства культури та інформаційної політики. У листі за підписом державного секретаря Яреми Дуля визнається, що книжковий твір «Принцеса+принцеса: довго і щасливо» дійсно був придбаний за державний кошт та поширений серед дитячих та шкільних бібліотек по всій Україні.

Окремо рух «Всі разом!» отримав пакет документів по зазначеному питанню від Українського інституту книги. Серед додатків в наявності є Протокол з рішенням про проведення процедури закупівлі книжної продукції для поповнення бібліотечних фондів за рахунок коштів державного бюджету. У Протоколі зазначено, що перелік книжкової продукції був затверджений Розпорядженням Кабінету Міністрів №598-р від 5 липня 2019 року, тобто за часів прем’єрства Володимира Гройсмана.

Також вказано, що уповноваженим за формування переліку книжок від Інститут книги в особі Юрія Марченка, а також видавництво «Рідна мова». Таким чином серед затверджених протоколом Марченка і «Рідної мови» була й книга «Принцеса+принцеса». Загалом тоді було погоджено закупівлю продукції на загальну суму 666000 гривень (без ПДВ).

«Принцеса+принцеса: довго і щасливо» – це комікс про романтичні стосунки між двома дівчатами. Книжка, як зазначається, спрямована на подолання так званих стереотипних уявлень про людські взаємозв’язки. А насправді – містить ознаки агресивної пропаганди одностатевих відносин. Видання, друк та поширення такої літератури серед дитячих бібліотек по всій Україні за рахунок державного бюджету відверто шокує.

Рух «Всі разом!», ознайомившись з зібраною інформацію, нині надсилає лист до Міністерства культури та інформаційної політики з вимогою вилучити всі примірники зазначеної книги з усіх бібліотечних фондів та структурних підрозділі, які функціонують за рахунок коштів державного бюджету. Адже подібні дитячі твори призводять до викривлення уявлень підростаючого покоління про романтичні взаємини між людьми. Ця та інші подібні книжки мають на меті дискредитувати важливий для суспільства інститут природної сім’ї, популяризуючи девіантні моделі поведінки.

Слідкуйте за нашими повідомленнями у телеграмі – підпишіться зараз!

Рух «Всі разом!».

Дивіться коментар Михайла Шевченка про комікс “Принцеса+принцеса” на каналі Кабінету експертів:

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram