Поліція розслідує побиття Кухарчука та інших біля ТРЦ Gulliver

Актуально
18.12.2020
Поліція розслідує побиття Кухарчука та інших біля ТРЦ Gulliver

У відповідь на звернення Руху “Всі разом!” до Міністерства внутрішніх справ та Головного управління Національної поліції у місті Києві було надіслане інформаційне повідомлення. Поліція проінформувала, що заява, яка стосувалась можливого порушення прав громадян 11 жовтня під час мирної акції біля ТРЦ “Гулівер”, зареєстрована.

Начальник Печерського УП ГУНП, полковник поліції Андрій Дуброва повідомив про те, що заява Руху зареєстрована у секретаріаті управління поліції. А також відповідні матеріали внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР). Дізнавачем призначено співробітника відділу дізнання – Назаренка. Зараз ведеться досудове розслідування та вивчаються надані матеріали.

У відповіді також було повідомлено про те, що у відділі дізнання є декілька подібних звернень.

В ході проведення більш детальної перевірки по матеріалу було встановлено, що в провадженні відділу дізнання Печерського УП ГУНП в м. Києві перебувають аналогічного змісту матеріали досудового розслідування за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 171 КК Укрїани”, – зазначається у листі.

Нагадаємо, що 11 жовтня о 18:00 біля торгово-розважального центру «Гулівер» була заявлена просімейна інформаційно-просвітницька акція. Люди збиралися, аби сказати про свою громадянську позицію щодо недопущення пропаганди гомосексуалізму на стінах «Гуліверу» за допомогою проекторної ілюмінації. Проте активістів, які лише спробували наблизитися до торгового центру, почала витісняти наймана приватна охорона фірми «Конгрес», застосовуючи фізичну силу та пошкоджуючи майно. Після зазначених правопорушень Рух «Всі разом!» надіслав лист до Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та начальника київської поліції Андрія Крищенка з вимогою анулювати ліцензію фірми «Конгрес» на право займатися охоронною діяльністю. А також нагадав, що під час здійснення охоронної діяльності  заборонено здійснювати заходи фізичного впливу.

Стежимо за подальшим розвитком подій та очікуємо на результати справи за матеріалами, які містяться у київській поліції.

Більше про всі обставини бандитської атаки «Конгресу» на просімейних активістів під мовчазне спостереження поліції читайте  ТУТ.

Читайте також: Охоронна фірма «Конгрес» атакувала сімейну акцію у Києві — постраждав Руслан Кухарчук. Поліція спостерігала. Відео

Рух “Всі разом!”: Голова МВС Аваков має розібратися із “Конгресом”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram