Олександр Третяк, організатор сімейних фестивалів і ректор семінарії, став мером Рівного

Актуально
26.11.2020
Олександр Третяк, організатор сімейних фестивалів і ректор семінарії, став мером Рівного

Багаторічний партнер руху «Всі разом!», ректор духовної семінарії Олександр Третяк став міським головою Рівного. Він відомий і за межами свого міста як громадський діяч та організатор вуличних сімейних заходів та фестивалю «Всі разом за сім’ю!» у цьому обласному центрі.

Олександр балотувався у мери Рівного від партії «Європейська Солідарність». У другому турі він набрав 50,18% голосів – 27 412 рівнян проголосували за Третяка. Його опонент, голова партії «Рівне разом», Віктор Шакирзян набрав 26 093 голоси, таким чином відрив склав майже 3%. Міський голова до 2020 року Володимир Хомко не балотувався.

До Рівненської міської ради пройшли такі політичні партії: «Європейська Солідарність» – 19,08%, «Рівне Разом» – 14,15%, «Слуга народу» – 12,74%, «Батьківщина» – 7,96%, «Голос» – 7,82%, «Свобода» – 7,27%, та «За майбутнє» – 7,02%.

«Ця виборча кампанія у Рівному була наче боротьба Давида з Голіафом, – розповідає Олександр Третяк в інтерв’ю порталу «Всі разом!» – Мої опоненти витратили космічну суму грошей на кампанію. У нас же – обмежені фінансові і організаційні ресурси. Найпопулярніший телевізійний канал жодного разу не надав мені ефір. Але попри все це ми увесь час мали розуміння, що правда переможе. І підсумку так і відбулося: рівняни повірили саме нам, за що ми їм вдячні».

Під час виборчої кампанії Олександр Третяк наголошував, що він сповідує християнські цінності та налаштований найближчих п’ять років віддано працювати на благо держави. За словами Олександра, його команда – це люди із принципово стійкою позицією, морально чесними, зі здоровими  християнськими переконаннями, які готові брати на себе відповідальність. Своїм головним мотивом Олександр називає реалізацію євангельських принципів у місті за допомогою ефективної дієвої позиції.

На посаді голови Олександр Третяк планує одразу взятися до процесу повернення довіри людей до місцевого самоврядування. Новий голова Рівного також буде робити максимальний аудит – перевіряти весь стан справ у місті. Має мету прибрати корупційну складову та корупційні ризики у місті.

Представники «Європейської Солідарності» з парламенту як поточної, так і минулої каденцій активно долучилися до підтримки Олександра Третяка. З цією метою до Рівного приїжджали Петро Порошенко, Олександр Турчинов, Андрій Парубій. Вони наголошували, що саме Третяк здатен зробити Рівне містом європейського рівня.

Біографічна довідка

Олександр Третяк керує Рівненською духовною семінарією та академією Християн Віри Євангельської з 2012 року. З 2007 року почав там викладати. У 2008 році завершив навчання у Міжнародному економіко-гуманітарному університеті ім. Дем’янчука, спеціальність «Викладач англійської та німецької мов». У 2010 році завершив навчання у Львівській Богословській семінарії.З початку війни на сході України у 2014 року проводив волонтерську діяльність в зоні АТО/ООС. Два роки був ведучим програми «Інша перспектива» на телеканалі «Рівне-1». Є організатором щорічних вуличних сімейних фестивалів у місті.

Читайте також: З якою метою Олександр Третяк бажає стати мером Рівного

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram