Громадська рада при Міноборони: “№9103 загроза національній безпеці”

Актуально
18.05.2023
Громадська рада при Міноборони: “№9103 загроза національній безпеці”

«Родина і Україна – фундаментальні цінності для українських воїнів і українського війська!», – йдеться у заяві Громадської ради при Міністерстві оборони України.

Громадська рада за результатами обговорення зробила заяву щодо законопроєкту легалізації одностатевих партнерств, підписав заяву – голова ради Володимир Чепець. У заяві зазначають, що їм не відомо про «тисячі військових, які зацікавлені у одностатевих партнерствах». Хоча автори законодавчої ініціативи стверджують про це у пояснювальній записці до проєкту закону.

Рада наголосила, що у них викликає занепокоєння пропозиція спрощення процедури реєстрації одностатевих відносин.
«Відкривається широке поле для протиправних та корупційних дій під час переоформлення майна на «зареєстрованого партнера». Особливо наголошуємо, що це також відкриває шлях до ухиляння від військової служби с посиланням на стан здоров’я так званого «зареєстрованого партнера». Адже статус «сім’ї» зареєстрованим партнерам пропонується надати (всупереч Конституції і Сімейному кодексу), а от необхідність спільного проживання при цьому прибрати», – пояснюють у заяві.

Також про авторів та їхні дії Громадська рада при Міноборони України говорить: «У діях авторів законопроєкту можна вбачити загрозу національній безпеці України. Оскільки під час дії в Україні воєнного стану та ведення активних бойових дій, необхідності протидіяти інформаційним операціям агресора вносяться пропозиції, які провокують значний суспільний конфлікт і відволікають увагу та ресурси Верховної ради України від діяльності на досягнення перемоги над агресором – російською федерацією».

Тобто, законодавчий проєкт від 18 депутатів викликає неабияке нерозуміння та здивування. Адже вони повинні навпаки підтримувати захисників та зберігати єднання українського народу. Натомість, своїми діями роблять протилежне.

Відомо, що військовослужбовці вже записали і опублікували велику кількість звернень, в яких категорично засуджують законодавчу ініціативу щодо легалізації «одностатевих партнерств». Вони вже сказали про свою позицію і хочуть, щоб ініціатори № 9103 почули їх.

Також про звернення військових у заяві Громадська рада зазначає: «Військові наголошують, що вони боронять Українську державу і націю, свої сім’ї, захищають споконвічні українські християнські цінності. Українська армія воює, щоб захистити право і можливість громадян України жити на своїй землі, створювати сім’ї, народжувати і виховувати дітей. Адже без сімей і дітей не буде й України!».

Нагадаємо, що раніше Міноборони України опублікувало документ пропозиції до законопроєкту «Про інститут реєстрованих партнерств», підписаний міністром Олексієм Резніковим. В документі сказано, що проєкт закону не підтримується. Окрім того, підтвердили, що не мають конкретних даних про «тисячі» представників ЛГБТ, які нібито воюють.

Читайте більше на сайті:

Сімейний рух України подякував міністру оборони Резнікову за позицію щодо № 9103

Батл Кухарчука та Совсун на телеканалі

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram