Цього вікенду київська Поштова площа вирувала у сімейному фестивалі

Актуально
11.06.2018

9 та 10 червня Поштова площа перетворилася на місце карнавалу сімей та дітей. Тисячі киян і гостей столиці з’їхалися на фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» Площа була ніби вулик: десятки локацій сімейного сервісу, програма на сцені, вечірній концерт і 30 тисяч учасників заходу за два дні!

Усі фото з сценічної програми ТУТ. 

Усі фото з локацій ТУТ. 

Коли тільки опиняєшся на площі, уже поринаєш в атмосферу фестивалю: привітні волонтери у білих футболках «Всі разом – за сім’ю!» дарують тематичний магніт для кожної сім’ї, а над головою майорять кольорові стрічки. Інформаційні стенди, що стоять при вході, розповідають історію таких фестивалів у Києві та по всій Україні. А величезна карта локацій розповідає про розміщення усіх точок сімейного сервісу.

Якщо пройти на Поштову площу вглиб, відкривається цікава перспектива: збираються підписи на захист природної сім’ю, поліція проводить виставку зброї та показує роботу кінологів, проходить лекція для жінок «Як зробити, щоб чоловік носив тебе на руках», а служба з надзвичайних ситуацій приміряє каски дітлахам.  Далі чути радісні крики малечі: там величезні надувні гірки та батути, безкоштовне морозиво та солодка вата. А малі спортсмени ганяють м’яч на локації футзальної академії Аліни Горобець.

На території фестивалю ходить багато гарних дівчат із макіяжем та вишуканими зачісками. Вони вказують на локацію для жінок – там можна безкоштовно отримати консультування щодо підбору косметики та навіть зробити безкоштовно собі зачіску. “Адже жінка повинна бути завжди доглянутою”, – коментує локацію координатор фестивалю Ольга Дацька.

А для батьків був спеціальний конкурс – перетягування автомобілю за звання “Супертато”. Татусі тягнули на швидкість авто вагою 1200 кг на дистанцію 30 метрів, а дружини та дітки вболівали за свого героя. Три кращі результати урочисто нагороджувалися з медалями та подарунками від партнерів на сцені.

Трохи далі на площі малеча завмерла – там показують мультфільм «Суперкнига» з Робіком у головній ролі. У приємній прохолоді всередині кіно-намету діти могли подивитися улюбленого героя, а потім – другого дня фестивалю можна було навіть сфотографуватися з Робіком. Популярним став ляльковий театр – там двічі на день проходила вистава. А родзинкою заходу були ковалі – діти могли познайомитися із професією коваля і побачити на власні очі як кувати залізо. “Не усюди можна таке побачити, а тим більше повчитися цьому ремеслу. І діти, і дорослі спостерігали із захопленням за майстерністю ковалів”, – констатує Віталій Виноградов, технічний директор фестивалю.

Локації національно-патріотичного виховання проводили майстер-класи з плетіння мотузок, розповідали про виживання у лісі, а також – про українські традиції у літніх молодіжних таборах.

Денна сцена створювала емоції

На годиннику південь – усі вишикувалися у барвисту колону з кульками, прапорами, а попереду ходулісти “Highlights” і оркестр барабанщиць “Киянки”. Починається урочисте відкриття фестивалю – колона прямує до сцени. Там уже розгортаються події далі: барабани замінюються яскравими гімнастками LUNA та “Візінова”, а ходулісти танцюють на сцені і роблять шоу для глядачів.

Аж до десятої години вечора працює сцена: артисти один за одним дарують глядачам свято. Хореографічні ансамблі “Пульс”, “Сімха”, “Мері Денс”, музичні гурти та вокалісти “Світ чудес”, гурт KlatzBatz, група SAHA, артисти Національної академії керівних кадрів культури і мистецтв – Андрій Ковтун, Оксана Андросюк, Олександр Шенгілевич, Ілля Мухін, Анна Рєзак, артисти продюсерського центру PARADIZ Дарина Галицька та співачка DiAna і багато інших гуртів. Окреме шоу подарували ілюзіоністи та фокусники Даниїл Осколков та Дмитро Гук, хімічне шоу від Романа Яроша і шоу мильних бульбашок Ірини Муніч. Планета “Д” і концертний відділ “Еммануїлу” стали улюбленцями найменших: естафети з подарунками біля сцени та дресирований собачка залишили хороші емоції.

Ближче до вечора сцена подарувала глядачам фінал танцювального батлу  студії Вікторії Павленко Luna. Зіркові судді та суперпризи від партнерів, а ще заряд енергії від танцюристів випромінювала сцена. Усе сценічна програма проходила під керівництвом режисера Олександра та Катерини Жуковіних. Співведучою стала Євгенія Міняйло.

 

Шоу-програма вечора

Вечірній концерт обох днів фестивалю був драйвовим як ніколи. Традиційно вечірній блок розпочався із гімну “Всі разом!” у виконанні Романа Ващука, Марини Одольської. А далі запалювали слухачів електро фольк груп “Коло дій”, гурт “GG Гуляй Город”, “ТамДеМи”. Не обійшлося без шоу і на вечірній сцені: джаз-степ-танц-клас подарував Володимир Шпудейко та колектив Narnia. Ведучі Діана Глостер, Сергій Балаян та Едуард Гльоза доповнювали програму дотепними жартами та коментарями. Тім-J та Rulada перенесли учасників фестивалю у світ пісні та музики. Молодь та сім`ї танцювали перед сценою, підспівували, плескали та насолоджувалися професійним вокалом артистів.

І найголовніше – впродовж обох днів фестивалю на сцені нагороджувалися багатодітні сім’ї, які своїм життям показують гідний для наслідування приклад.  Запрошені на фестиваль священики різних конфесій в унісон казали: «Любіть свою сім’ю. Господь є любов, і саме Він створив родину».

А насамкінець на сцені з`явилися хедлайнери  фестивалю “Всі разом – за сім`ю!”: Mountain Brezee  і Tarabarova. Це було більше, ніж видовищно, і більше, ніж захоплююче. Mountain Brezee співали про любов, про цінності, про життя і повагу. “Ми всі як одна сім`я, і кожна людина з`являється в сім`ї”, – сказав соліст групи. А Світлана Тарабарова на сцені представила свою команду: співачка гастролює разом з своїм чоловіком, аби триматися разом завжди. Символічно, що Tarabarova виступили на сімейному фестивалі, будучи вагітною на сьомому місяці.

«Проводячи цей щорічний фестиваль, ми служимо українським сім’ям. Сервіс, який вони можуть отримати, відповідає потребам різних поколінь в родині. Сім’я – це базова цінність для держави і суспільства. Вона потребує максимальної підтримки та якісної інфраструктури. Ми створюємо для сімей дозвілля – яскраве і корисне одночасно», – розповідає Руслан Кухарчук, голова оргкомітету фестивалю «Всі разом – за сім’ю!»

Організатор сімейного фестивалю – громадянський рух “Всі разом!” за підтримки Міністерства молоді та спорту (Відділ національно-патріотичного виховання) та Київської міської державної адміністрації (Департамент освіти і науки, молоді та спорту).

Нагадаємо, що фестиваль «Всі разом – за сім’ю!» проводиться у Києві щорічно, починаючи з 2010 року. Уже три роки поспіль локацією свята стає Поштова площа, яку неформально називають Сімейною. Торік хедлайнером виступила група “Dруга Ріка”.

Усі фото з сценічної програми ТУТ. 

Усі фото з локацій ТУТ. 

Фотографи: Олександр Плотніков, Тимофій Нагайчук.

ОРГАНІЗАТОР
Громадянський рух “Всі разом!”
СПРИЯННЯ
Міністерство молоді та спорту України
Відділ національно-патріотичного виховання Міністерства молоді та спорту
Управління молоді та спорту Київської міської державної адміністрації.
ГЕНЕРАЛЬНІ ПАРТНЕРИ
Європейске місто
Нова будова – місце, де хочеться жити
ПАРТНЕРИ
Saturn
Intersport
SportLife
Моршинська
Oriflame
Coca Cola
ПІДТРИМКА
Поклик
CRAFT
Good Channel
РТМ
FitCurves
Рудь
MaxiProduction
JAC
Whirl
Активна країна

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram