Біл Гейтс підозрює у расизмі… математику. І вирішив її виправити

Актуально
24.02.2021
Біл Гейтс підозрює у расизмі… математику. І вирішив її виправити

Біл Гейтс заявив, що математика є расистською наукою. Він вирішив надати фінансування групі організацій, які займаються очищенням математики від так званих расистських практик, до яких  відносять демонстрацію своєї роботи та пошук правильної відповіді.

Некомерційна організація “Фонд Білла та Мелінди Гейтс” надала фінансову допомогу групі громадських організацій, основною метою яких є підготовка нового покоління толерантних вчителів. Об’єднання складається з двацяти п’яти організацій та має назву “Шлях до рівності у викладанні математики”. Розмір допомоги склав 140 мільйонів доларів. Як зазначає видання The Washington Free Beacon, на випуск антирасистського “інструментарію” або путівників для вчителів об’єднання отримало від Фонду Гейтса 86 мільйонів доларів, у тому числі грант у розмірі 3,6 мільйона доларів.

Особливо “Шлях” сфокусувався на математиці. У першому путівнику  під назвою “Демонтування расизму в інструкціях з математики” містяться рекомендації для вчителів щодо того, як математика “використовується для відстоювання капіталістичних, імперіалістичних та расистських поглядів”.

Виходячи з путівника, саме прохання вчителя до студентів показати свою роботу та знайти правильну відповідь і є невід’ємною расистською практикою. Так, в офіційному підручнику для підготовки вчителів є цілий підрозділ присвячений “білому расизму у шкільній освіті”. Одним із напрямів діяльності організації є спроби впровадити в школи критичну теорію раси – ідею про те, що американські політичні та економічні інститути по своїй суті є расистами.

Ми бачимо білий расизм у шкільній освіті, наприклад, коли вчителі перевіряють роботи учнів. Від учнів вимагають, щоб вони показували свої роботи. Це походить від потреб учителя розуміти, як мислить учень. Але це не допомагає учню, а просто підкреслює поклоніння написаному слову та патерналізму. Натомість, слід, наприклад, просити щоб учні робили відео на TikTok присвячені математичним концепціям, або вголос обговорювали відповіді“, – написано у путівнику.

Також цей путівник рекомендує вчителям поважати випадки, коли студенти використовують неправильні стратегії вирішення проблем, і визначають “практики супрематизму білих” у системі освіти як причину “відставання” учнів різноманітних меншин.

Слід зазначити, що концепція гендерної рівності та різноманіття на Заході досягла свого апогею. Коли певну ідеологію намагаються запровадити в точні науки, які за своїми властивостями не мають нічого спільного із рівністю, це схоже на маячню. Математика – це точна наука із законами та правилами, яка не може  піддаватися ідеологічним впливам.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram