Як ідеологія гвалтує науку в Європі. Чому науковці терплять?

Експертиза
24.03.2021
Як ідеологія гвалтує науку в Європі. Чому науковці терплять?

Вийшов новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ на тему: “Криза правди в науці”. Гостем ефіру став Едуард Юрченко, кандидат філософських наук. Чому зникає інтелектуальна свобода в європейських університетах? Скільки ще науковий світ терпітиме відверте гвалування науки? Що має відбутися, щоб зламати насильницьку стратегію по розбещенню науки?

Неомарксистська ідеологія охоплює наукові кола Європи. Саме ідеологічний чинник почав визначати розвиток науки, замість природного порядку речей. Вивчення тих чи інших питань здійснюється в межах, які не протирічать лівій ідеології. До речі, свого часу Радянський Союз чинив гоніння на генетику саме з ідеологічних причин – вона констатувала факти, які протирічили марксистській доктрині. Подібне до цього відбувається в Європі і зараз. Відмінність лише в тому, що антинаукова цензура поширюється стрімко і у всі наукові кола. Ідея всеохоплюючої рівності повністю знищує академічний дискурс.

Дивіться програму КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ за участю Едуарда Юрченка, на тему: “Криза правди в науці”:

Міжнародні грантові організації використовують дуже потужний фінансовий ресурс для розвитку антинауки. Вона агресивно відкидає природній порядок речей і нав’язує штучну ідеологему про науку. Шляхом надання грантів на замовлені “дослідження” подібним організаціям вдається впливати на певні наукові кола, і через це наука виявилася втягнутою в цей процес.

Наука не може претендувати на “істину в останній інстанції”. Такий шлях веде  у догматизацію. А у поєднанні з неомарксистською ідеологією створюється інструмент для ослаблення наукового дискурсу. Наслідком цього стало замовне вивчення та впровадження штучних соціокультурних конструктів, накшталт мейнстрімних: “домінуючий патріархат”, “гендерна рівності” тощо. Саме ці конструктиви використовуються для знищення природних поглядів на людину, сім’ю, людську гідність і права – і підміну їх на лояльні до лівої ідеології антинаукові шаблони.

Чому науковий світ не чинить спротив відвертому гвалуванню науки? Що має відбутися, щоб зламати цю насильницьку стратегії по розбещенню науки? Про це та інше, дивіться в ефірі програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ, на тему: “Криза правди в науці”. Коментуйте і ширте далі.

Нагадаємо, що Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал! Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram