Українські організації засудили «КиївПрайд» у Варшаві і написали листа Дуді

Актуально
16.06.2022
Українські організації засудили «КиївПрайд» у Варшаві і написали листа Дуді

Інститути громадянського суспільства України, які виступають на захист національних інтересів та розвитку держави, рішуче виступають проти проведення так званого «КиївПрайд» у Варшаві під українськими прапорами. Адже проведення подібних суспільно-політичних заходів як у Києві, так і у Варшаві та популяризація лівих ідей суперечить традиціям обох народів.

Такий лист надістали українські громадські організації до Президента Польщі Анджея Дуди у формі колективного звернення. Керівники потужних рухів в Україні, що стоять на варті християнських цінностей долучилися до шляхетної ініціативи. Серед них: про-лайф рух, що стоїть на варті життя, в тому числі ненароджених дітей, найпотужніший просімейний рух України, що об’єднує понад 250000 учасників з усієї країни, численні благодійні організації та молодіжні організації, а також батьківські та освітні організації. Усі ці організації багато років працюють в соціальній, освітній, гуманітарній, сімейній та інформаційній сферах, об’єднуючи християн різних конфесій. 

Інститути громадянського суспільства у цьому зверненні висловили своє занепокоєння у зв’язку із запланованою на 25 червня акцією ЛГБТ-угрупування у Варшаві під назвою «КиївПрайд».

У листі зазначено, що окремі громадяни України, отримавши люб’язний притулок у Польщі, задекларували намір вчинити дії, які категорично суперечать цінностям та інтересам польського народу. Адже є неприпуститим використовувати війну та трагічні події, що відбуваються в Україні, задля просування лівих ідей та порядку денного ЛГБТ-суспільства.

Запланований у Варшаві «КиївПрайд» – це не лише пропаганда одностатевих стосунків та сексуальних девіацій, а й спроба нав’язати польському суспільству ліві і соціалістичні ідеї. І все це – під українськими прапорами“, – вважають інститути громадянського суспільства.

Також у зверненні зазначено, що ідеї ЛГБТ-угрупування мають спільне коріння із проросійською комуністичною риторикою. Адже європейські соціалісти і комуністи є дружніми водночас як до ЛГБТ-ідеології, так і до російських впливів. Їхні однодумці в Україні мають аналогічну філософію і використовують ті ж самі гасла. Зокрема «Смерть нації! Квір ворогам!», «Love satan, hate cops» (Любити сатану, ненавидіти поліцію) на своїх «прайдах» у Києві у 2017 і 2021 роках відповідно.

Організації наголосили, що вважають подібні акції такими, що суперечать інтересам українського народу, а також є провокативними та шкідливими для обох країн. І зазначили, що використання української символікі під час подібних акцій, що сприяє штучному утворенню певного напруженя у відносинах між народами України та Польщі прямо служить інтересам агресора у війні, що триває.

Це є не просто провокацією, а відвертою шкодою і загрозою українським національним інтересам на міжнародній арені. Вважаємо, що такі дії прямо служать інтересам Російської Федерації, яка нині використовує усі можливі засоби для зменшення міжнародної підтримки України і, в першу чергу, з боку її основних партнерів”, – підсумовується у листі.

Інститути також виразили підтримку позиції керівництва Республіки Польща, яке декларує однозначне сприяння християнським та сімейним цінностям. Адже чинна влада Польщі систематично у законний спосіб і на вимогу польського суспільства обмежує пропаганду ЛГБТ-ідеології, яка шкодить дітям, підліткам і родинам. 

У своєму зверненні громадські організації висловили вдячність Республіці Польщі та її народу за потужну й безпрецедентну підтримку, яку вона надає Україні та її народу. А також – подякували Президенту Анджею Дуді за особливе ставлення до українців, які вимушені були покинути свою Батьківщину, щоб врятуватись від війни. І виразили сподівання, що Польща і її народ будуть і в подальшому найближчими друзями України в умовах війни і нашої героїчної оборони.

Ваша позиція щодо захисту християнських та сімейних цінностей є важливим прикладом для країн Європи, в тому числі й для України“, – зазначено у листі.

Також інститути громадянського суспільства висловили думку, що саме християнські цінності та сильні родинні зв’язки дають українським воїнам силу і наснагу боронити кордони як України, так і безреку Європи.

Нашім спільнім завданням – є побудова країни, де сім’ї і сімейні цінності є ключовим пріоритетом суспільної традиції і державної політики. Тому що й нині Україна – країна із потужними християнськими цінностями й міцними родинними зв’язками, що і дає нашим воїнам сили боронити кордони не тільки нашої держави, а й Європи” – підсумували підписанти.

Нагадаємо, що аналогічний лист Рух «Всі разом!» надіслав Президенту Польщі Анджею Дуді, в якому висловив сподівання на подальше зміцнення дружніх і партнерських відносин між Польщею та Україною. Головною метою такого зміцнення є побудова спільного майбутнього на основі християнських цінностей для розвитку та безпеки Європи.

Читайте також по темі:

ЛГБТ-угрупування бажає смерті українським воїнам

Звернення просімейного руху до Президента Дуди щодо «KyivPride» набуло масштабного розголосу у польських ЗМІ

Політика уряду Польщі: заборона абортів, протидія різнокольоровим лівим, допомога Україні

Користувачі соцмереж закликають не допустити провокаційний «КиївПрайд» у Польщі

Звернення до президента Зеленського: «КиївПрайд» у Варшаві буде сприйнятий польським істеблішментом як українська антиурядова акція

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram