Олексій Арестович: “До ЛГБТ-людей я ставлюся із співчуттям, а пропаганду девіацій різко засуджую”

Актуально
21.06.2022
Олексій Арестович: “До ЛГБТ-людей я ставлюся із співчуттям, а пропаганду девіацій різко засуджую”

Олексій Арестович, радник керівника Офісу Президента, висловився щодо свого ставлення до ЛГБТ-людей та гомо-пропаганди. Такий спосіб життя він називає девіацією, а до самих представників ЛГБТ ставиться із співчуттям. Втім, політик жорстко засуджує гомо-пропаганду як таку, що має конкретні негативні наслідки для суспільства. Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!», у своєму коментарі про цю ситуацію зазначив, що Арестович сказав очевидні речі. Але ми живемо у часи, коли доводиться навіть очевидні речі щоразу акцентувати.

Під час прямого ефіру школи «Апейрон» Олексію Арестович поставили запитання як він ставиться до ЛГБТ. На це радник керівника Офісу Президента відповів так: «Я багато разів говорив і не буду приховувати: до ЛГБТ я ставлюся як до людей із девіаціями, тобто до людей з відхиленнями від норми поведінки. Я в цьому плані консерватор. Інша справа, що я точно проти їх переслідування. Я вважаю, що людина завжди повинна бачити в іншому перш за все людину і ставитися як до людини, якщо тільки ця людина не займається розбещенням суспільства або інших людей, і не чинить злочинів від моральних і до кримінальних. Так-ось, я до ЛГБТ-людей ставлюся нормально, а до ЛГБТ-пропаганди ставлюся дуже жорстко. Бо це пропаганда девіацій, відхилень від норми, які мають конкретні негативні наслідки для суспільства. І я зовсім її не сприймаю, я рішучий її противник. До самих представників ЛГБТ я ставлюся із співчуттям».

Голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук також прокоментував позицію політичного та військового оглядача: «Олексій Арестович як публічний інтелектуал не може не помічати загрозу, яка йде від політичного ЛГБТ-угрупування. Тому він чітко артикулює: до людей з гомосексуальними схильностями він ставиться зі співчуттям, бо це девіація. Але пропаганда ЛГБТ-ідеології категорично не допустима, вона складає суспільну загрозу. Пан Арестович сказав очевидні речі. Але ми живемо у часи, коли доводиться навіть очевидні речі щоразу акцентувати».

Нагадаємо, на засіданні 20 червня ухвалила Закон про ратифікацію Конвенції Ради Європи щодо запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами №0157. Ініціатором проекту став Президент України Володимир Зеленський. Із цим документом пов’язано багато фактів та міфів. Рух «Всі разом!» опублікував аналітику що ратифікація Стамбульської конвенції означає і що не означає.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram