Більшовицька зірка проти мальтійського хреста. Символізм російсько-української війни

Експертиза
27.06.2022
Більшовицька зірка проти мальтійського хреста. Символізм російсько-української війни

Війна, яка розпочалася в Україні 24 лютого 2022 року, прояснила світові поняття добра і зла. Історія знає дуже мало таких буквальних не поетичних випадків. Все стало настільки очевидним, що лідери інших країн просто не можуть діяти неоднозначно. Українська армія захищається під символом мальтійського хреста, а російська – під червоною більшовицькою зіркою. Про це говорили в програмі Кабінет експертів Руслан Кухарчук та філософ Едуард Юрченко. Спеціально для аудиторії руху «Всі разом!» Юрченко розповів що повинно статися, аби спровокувати моральне руйнування всієї російської парадигми.

«Це війна добра і зла, світла і темряви і це не поетичний вислів. Це абсолютна світом визнана документальна дійсність. В історії не дуже часто такі речі трапляються. Українське військо б’ється під символом мальтійського хреста. А росіяни б’ються під червоною більшовицькою зіркою, під якою свого часу намагалися знищити християнство. Це війна хреста і окультного сатаністського світу», – роздумують в програмі Кабінет експертів філософ Едуард Юрченко та голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук. Вони розуміють, що подібні вислови можуть сприйматися як пропагандистський український штамп. Втім, прикладами для підтвердження таких роздумів є ситуація на тимчасово окупованих територіях. В Генічеську Херсонської області окупанти встановили пам’ятник Леніну, в Скадовську – вивісили червоний прапор. «Це духовна містична історія, це буквально добро і зло. Всім побажання в так переламні історичні моменти опинитися на стороні світла та добра», – підсумовує Кухарчук.

Разом з тим, Едуард Юрченко розповів про світогляд російського суспільства. Він каже: «Нам не треба намагатися взяти Москву, хоча до неї 500 км від українського кордону. Для того, щоб в Росії почалася дезінтеграція, шок, спроби скидання Путіна, аж до громадянської війни, повне моральне руйнування всієї російської парадигми, достатньо, щоб росіяни опинилися в ролі жертв на своїй власній території. Нам достатньо ефектно відбитися і трошки зайти на їх територію, щоб спровокувати повну дезінтергацію та руйнування російського суспільства». Для порівняння гість студії зазначає, що задушити українців можна лише повністю захопивши Україну і потім ще й знищивши партизанський рух. Бо українське та російське парадигмальні мислення кардинально різні. «Вони десятки років виховувалися в тому, що Україна – це якесь непорозуміння, а вони – суперсила. Тобто вони морально будуть опущені, подавлені», – каже Юрченко.

Нагадаємо, ці думки та тези лунали в програмі Кабінет експертів «Ядерна зброя та глобальна безпека».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram